NEW YORK Marathon har vært en av mine største opplevelser!

Bilde marathon 8Vanligvis når jeg har vært på en reise innhenter hverdagen meg fort, og ferien/reisen blir fort glemt. Denne gangen ble det ikke slik.

En uke er gått siden jeg deltok i NYC Marathon, og tankene mine kretser fortsatt rundt den mest fantastiske turen jeg noensinne har hatt.

Hele løpet fra start til mål var en stor fest. Det var som Karl Johan på 17. mai langs store deler av løypen, og jeg har aldri opplevd et så engasjerende publikum.

Været viste seg også fra sin beste side. Alt lå til rette for at det skulle bli en festdag, noe det også ble.

Rett før startskuddet gikk ble nasjonalsangen sunget av en dame med en nydelig stemme. Hun hadde en stemme som bar over hele området ved Staten Island. Det var så utrolig vakkert, og stemningen ble nesten emosjonell. Det ble en følelsesladet stund for mange av løperne. Tror det var i dette øyeblikket jeg skjønte hvor stort NYC Marathon virkelig er.

Bilde marathon4

Første gangen jeg har truffet en indianer.
Han skulle løpe i dette antrekket. Traff han like før start.

 

Selve løpet går over flere bruer og innom alle New Yorks bydeler; The Bronx, Queens, Brooklyn, Staten Island og Manhatten.

Noen av bruene mellom bydelene var krevende, da vi måtte løpe på betong. Betong er ganske mye hardere å løpe på enn vanlig asfalt, og stjeler en del energi. Det tok på kreftene, men folkehavet som møtte meg og de andre løperne på den andre siden av broene, gjorde at jeg fikk energien tilbake. Det var enorm god støtte i publikumet som heiet oss frem hele veien.

Alle bydelene hadde sine særpreg, og skilte seg ut fra hverandre med sin unike stemning og kultur langs løypen. Det er verdt å løpe NYC Marathon bare for å få med seg denne opplevelsen. Dette er også en enestående mulighet til å bli bedre kjent med NYC.

De siste kilometrene av løpet og finish line er i Central Park. Til tross for mange heiarop og enorm støtte fra publikum langs hele løypen, var jeg glad løpet snart var over. Ingen tvil om at NYC Marathon er det største løpet jeg har vært med på, men også det tøffeste.

Bilde marathon6

Bildet er tatt på kvelden, dagen før selve marathon.
Alltid greit å se hvordan det ser ut ved målgang!

 

Da jeg meldte meg NYC Marathon var jeg helt bestemt på at jeg kun skulle gjøre dette en gang i mitt liv. Nå er jeg ikke sikker.

Bilde marathon8

EXPO hvor vi hentet BIB var det en hel vegg som var tapisert med navnet på alle deltagere.
Litt stas å finne mitt blant alle disse flinke folka!

 

Neste år er planen å løpe i Paris som jeg har gjort de tre siste årene.

Berlin står også for tur.  Hva jeg velger å gjøre etter Berlin er jeg noe usikker på. Hvem vet? Kanskje setter jeg meg på et fly over dammen igjen hvis anledningen byr seg.

Vil rette en stor takk til Rogaland Marathon som gjorde dette mulig for meg. En opplevelse jeg vil ta med meg resten av livet.

 

 

Løpeglede😊

2 kommentarer om “NEW YORK Marathon har vært en av mine største opplevelser!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s