En flott naturopplevelse med Nordmarka Skogsmaraton!

I går hadde Nordmarka Skogsmaraton 25. års jubileum, og det ble også min debut til å løpe mitt første skogsmaraton.

Jeg hadde ingen planer om å løpe inntil for en uke siden, da en venninne ringte og spurte om jeg ville delta i år.

Hvorfor ikke tenkte jeg, så jeg sa ja uten å tenke mer over det. Andre planer kunne vente.

Fikk også med meg en annen løpevenninne som skal løpe NYC marathon med meg i november. Sammen ble vi en fin trekløver som skulle kose oss gjennom marka på en vakker sommerdag.

Bildeblogg2

Sammen med min løpevenninne som jeg skal løpe med i NYC.
Bildet er tatt før løpet.

Så kom dagen da vi skulle løpe. Litt sommerfugler i magen som alltid foran et løp, men som forsvinner så fort jeg kommer i gang. Forholdene var helt perfekt. Skiftende skydekke, og behagelig temperatur. Heldigvis ga skogen oss også litt skygge til tider, så det ble litt svalere i enkelte partier av løpet. Arrangørene hadde også gjort en fabelaktig jobb, med hele 8 drikke og matstasjoner.

Selve løypeprofilen var noe tøffere enn hva jeg er vant til.

Riktignok har jeg løpt EcoTrail to ganger tidligere, men siste milen på EcoTrail er stort sett helt flat. Noe som gjør det litt lettere når man er sliten. Dessuten er jeg også mest vant til å løpe på asfalt, noe jeg også synes gjør det enklere.

På Nordmarka Maraton er det motbakker helt til siste slutt. Tror aldri jeg har hatt så tunge bein noen gang i slutten av et løp. I flere av motbakkene måtte jeg gå, men forsøkte å gå fort, slik at jeg ikke ble stiv. Det begynte å røyne på etter ca 3 mil, og da var det godt å ha en løpevenninne ved siden av som kunne motivere til å holde ut. På dette tidspunktet begynte jeg å tenke på at vi nærmet oss Ullevålseter. Derfra og ned til Sognsvann var det heldigvis bare nedover tenkte jeg.

Det ble ikke helt slik. Da vi kom til Ullevålseter kunne vi ikke løpe rett frem som jeg hadde håpet på. Skiltingen viste til at vi skulle løpe til høyre som ledet oss til en løype med flere motbakker. Det ble noen tunge kilometer derfra og inn til mål, men trøsten var at det kun er tungt mens det står på.

Etter løpet er alt glemt, og jeg er superfornøyd for å ha klart å gjennomføre innenfor en respektabel tid.

Noen ganger må jeg utenfor komfortsonen for å bli bedre, og det var mye god trening i hvert steg jeg tok under hele løpet.

Bildeblogg5

Bilde: Tilsendt fra min løpevenninne på bildet. Bildet er tatt etter løpet.

Litt om løypeprofilen:

Start og mål foran Lyns klubbhus ved Sognsvann.

Deretter løp vi opp til Sognsvann over Ankerveien til Maridalen.

Skjærsjødammen til Bjørnholt. En liten tur mot Helgeren hvor vi snur og løper tilbake og videre forbi Kikutstua.

Over Kobberhaugen, forbi Ullevålseter og nedover vestsiden av Sognsvann.

Bilde kart blogg4

Løypeprofilen

Skogsvei på hele turen, med unntak av en sti rett etter Kobberhaugen.

Når det er tørt og fint som det var i går, var det deilig å komme inn i den stien. Her måtte jeg begynne å bruke beina på en annen måte og det gjorde godt.

En annen ting er at man må være mer oppmerksom, slik at man ikke snubler. Terrenget er enda mer kubert enn på grusveiene som vi hadde løpt på så langt.

Her er det røtter og større steiner man må ta hensyn til.

Imponert over alle de flinke deltagerne som deltok.

Den eldste jeg fikk vite om var over 80 år.  Jeg bøyer meg i støvet. Helt fantastisk!!

Gårsdagen ga meg fin mosjon, en flott naturopplevelse og møte med mange blide mennesker.

Alt i alt ble Nordmarka Skogsmaraton en fin opplevelse.

Får jeg anledning blir jeg også med neste år.

Stor kudos til arrangørene!!

Bilde blogg1

Løpeglede😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s