I dag har jeg løpt Paris Marathon for tredje gang!

I dag har jeg løpt Paris maraton for tredje gang.

I år var det 3 året på rad jeg startet våren med helmaraton i Paris. Paris Marathon er et av de største maratonløpene i verden, med sine 57 000 løpere som stiller til start.

Hvert år blir opplevelsen av å løpe i vakre Paris bare bedre og bedre, og jeg blir bare mer og mer glad i den flotte byen. Løypen strekker seg forbi mange av Paris severdigheter, og har en forholdsvis flat og lett løypeprofil.

løype marathon

Løypeprofilen

Starten ligger i enden av Champs-Èlysèes, hvor vi løper forbi Place de la Concorde i gaten som heter Rue de Rivoli. Her løper vi rett frem og forbi Place de la Bastille. Etter 10 km kommer vi inn i en park som heter Bois de Vincennes. Her blir det en god «sløyfe» inne i parken før vi runder ut igjen, og legger da bak meg ca 18 km. Herfra begynner vi å løpe inn mot sentrum igjen. Etter ca 22 km fortsetter løypen langs kanalen bak forbi Notre-Dame, og videre bort til Eiffel Tower. Ved passering av Eiffel Tower har vi løpt 29 km. Her følger vi veien videre fremover og på ny inn i en ny park som heter Bois de Boulogne. Løypen har så langt vært forholdvis flat og fin, kun med små unntak av de små bakkene på vei ut av noen tunneler. Vi løper blant annet gjennom Pont de l’Alma road tunnel. Det er ikke alle som liker å løpe gjennom disse tunnelene, men her skal arrangørene ha kredit for at de gjør det så trivelig som mulig. Her sitter det vakter, det er fin musikk, og eksosluften er blitt erstattet med eukalyptus i den lengste tunnelen.

I den siste parken kommer den eneste motbakken i hele løypen. Bakken er ikke så veldig bratt, men heller litt seig. Etter å ha løpt 34 km på dette tidspunktet, skal det ikke så mye til for at en motbakke føles tung. Fra denne bakken og inn mot mål er løypen fin og flat. Vi kommer ut av parken på baksiden av Triumbuen som er målområdet.

bilde før løpet

En selfie før start hvor vi leverer baggasjen

Stemningen langs løypen er alltid fin, med alle former for underholdning. Franskmennene vet også å sette pris på oss, og stiller seg opp langs løypen og heier oss frem.

Bilde blogg 3

Salon du Running hvor vi henter BIB nummeret.
Alle løpere har fått navnet sitt på veggen.

Paris Marathon er helt klart det beste løpe arrangementet jeg har deltatt på. Arrangørene er utrolig proffe, og alt ser ut til å gå på skinner. Det kan virke som om de har forberedt seg på det meste.

Drikke og matstasjonene er det heller ingenting å utsette på. Etter de første 10 km er det mat og drikke hver 5 km inn til mål.

Ved målgang blir vi tatt godt imot av arrangørene. Kommer du hinkende i mål, kommer hjelpen løpende med en gang.

De 3 årene jeg har tatt turen til Paris for å delta på dette flotte arrangementet, titter også solen frem.

Det kan være en utfordring for oss nordmenn som så vidt har lagt bak oss en vinter, men langs løypen står franskmennene klare med vannslangene. Det gir oss en mulighet for å ta en kalddusj med jevne mellomrom. Arrangørene er også rause med vannflaskene langs løypen mellom drikke stasjonene. Her er det et stort fokus på at løperne ikke skal bli dehydrert, og holde alle former for incident nede.

Selv om jeg setter meg et lite mål for hvert løp. Et mål om å klare å gjennomføre løpet på en litt bedre tid for hvert år, er jeg først og fremst mest opptatt av at dette skal være gøy. Det må være en fin opplevelse som gir meg gode minner. Marathon er langt. Alt for langt for de aller fleste. Derfor må man tenke at det er en prestasjon bare å gjennomføre.

I år slet jeg også selv med en kneskade jeg har fått via et lite uhell. Målet var derfor bare å gjennomføre, men jeg klarte meg heldigvis ganske bra tross litt smerter.

Marathon er ikke for amatører, derfor er alle som deltar vinnere. Imponert over hvor mange tøffe flinke folk som tar denne utfordringen.

Paris leverer nok en gang, og jeg håper det ikke blir siste gangen jeg får være en del av denne folkefesten.

bilde blogg1

Etter marathon inne i målområdet

Prikken over ien for meg er at min kjære sønn er i Paris sammen med sin søte venninne også. Sammen skal vi ut å feire nok et flott opphold i den vakre byen.

I år fikk jeg 5 minutter bedre tid enn i fjor, og endte opp med tiden: 4:18:38.

Paris Marathon anbefales til alle løpeglade!!

 

Løpeglede😊

4 kommentarer om “I dag har jeg løpt Paris Marathon for tredje gang!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s