Ringkollen til Sognsvann i nydelige skiforhold!

Et landskap som tatt ut fra et eventyr var forholdene som møtte oss da vi ankom Ringkollen i går tidlig på dagen. Et vennepar av meg og jeg hadde avtalt å ta skibussen til Ringkollen, for å ta turen videre på ski til Sognsvann. Nå som jeg følger et treningsprogram frem til Paris Marathon om 4 uker, er det bra å få noen lange turer for å utfordre meg selv litt. Samtidig er det fint å få litt forandring i treningen.

Bilde2.jpg

Vi startet ca 600 m over havet, og her var det nesten som å komme inn i en annen verden. Da vi dro tidlig på morgenen fra Oslo i går var det grått og trist. På Ringkollen ble vi møtt med en knallblå himmel, sol og et vinterlandskap som var helt magisk. Det var nesten som et eventyr. Personlig er jeg ganske lei av vinter, men gårsdagen i marka har jeg ikke villet vært foruten. Det ble en av mine fineste dager denne vinteren.

Disse flotte forholdene hadde vi til vi ca ankom Kikut.

Bilde8.jpg

Terrenget underveis var spennende og til tider ganske utfordrende. Kanskje ikke den letteste løypen i enkelte partier, men det kommer sikkert an på skiferdighetene. Jeg for min del er litt pysete i de bratteste nedoverbakkene, og da kan det skje at jeg ploger så mye at jeg tilslutt snubler i mine egne ski. Her har jeg litt å gå på, så kanskje jeg burde trene mer på ski.:)

bilde1.jpg

Ellers var løypen også mye flat, men vi krysset mange vann/dam som vi måtte over. Av de totalt 45 km vi la bak oss i går, ble mange av disse over isen. Det ble utfordring nummer to for meg. Jeg er ikke glad i å gå på isen selv om løypene i går var kjørt opp med scooter og var godt merket. Noe som tilsa at de nok var ganske trygge. Uansett så tenker jeg, at det ikke er noen garantier for at isen ikke kan ha fått en svakhet på noen punkter. Det gjør meg utrygg,  men det gikk selvsagt veldig bra. Det var mange andre til stede så jeg var ikke alene.

Bilde11.jpg

Det  eneste stoppet vi hadde på turen var Kikut. Her var det godt å få seg en liten pause, og ikke minst litt næring før vi kjørte videre ned til Sognsvann.  Siden været var såpass fint på deler av turen, trengte vi ganske mye drikke underveis. Kan derfor være lurt å ta med rikelig med vann på en slik langtur.

Kanskje er det flere som tar turen innom Ullevålseter før de drar videre til Sognsvann. I går valgte vi å kjøre forbi, da vi allerede hadde brukt mye av dagen på turen.

Bilde7.jpg

Bilde9.jpgKjenner på kroppen i dag at jeg har brukt noen andre muskler enn jeg vanligvis gjør når jeg løper, men jeg tror at litt klassisk langrenn er en fin ting å kombinere med løpingen på vinteren.

Bilde10.jpg

Treningsglede:)

2 kommentarer om “Ringkollen til Sognsvann i nydelige skiforhold!

  1. Takk for turen, det var virkelig en magisk dag og postkort motiver langs hele løypa❄️☀️ Bra trening også som ekstra bonus på toppen💪

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s