Klar for Holmenkollen med ny skigenser!

Mange lurer på om jeg løper hver dag.

Kanskje ikke så rart at de spør, da det stort sett er bilder av mine løpeturer jeg legger ut hele tiden på sosiale medier. Sannheten er at jeg løper slett ikke hele tiden. Jeg er også opptatt av hvile, og har andre interesser ved siden av løpingen.  Det er også noe som heter at man hviler seg i form, og det har jeg tro på. Trening annen hver dag er kanskje det ideelle. Det kommer an på hvor lange turene mine er.

Siden jeg også tar meg tid til å hvile, rekker jeg selvsagt mye annet i fritiden. Blant annet har jeg tatt meg tid til å strikke en ny genser. Vinterkulden i år synes jeg personlig har vært litt tung, men den har klart å inspirere meg til å ta frem strikkepinnene igjen.

Bilde blogg2

Da min kjære sønn var liten, strikket jeg ofte. Han hadde stort sett det som var av VM og OL gensere, men så kom det en periode det ikke var så stas med hjemmelaget genser fra mor. Det ble mindre strikking en tidligere,  og jeg mistet vel også litt interessen.

Selv om jeg fikk lyst å strikke igjen, hadde jeg ikke helt sett for meg hvilken genser jeg ville ha denne gangen. Mariusgenseren har jeg fra før, så den var utelukket.

Det ble til at jeg googlet på strikkegenser, for å se om jeg kunne finne noen tips på hva det var jeg ville ha.

Utvalget var enormt. Det er gensere i alle fasonger og farger, men ikke alt falt i smak. Jeg skjønte fort at jeg ville ha en genser med et tradisjonelt mønster, og valget falt på denne.

Nå hadde jeg ikke mønster å forholde meg til denne gangen, kun et bilde. Derfor kan det være litt avvik i forhold til bildet jeg fant, men håper jeg har fått med meg det meste.

Bilde blogg 3

Ferdigstrikket med rysjeermer.

Hvorfor valget falt akkurat på denne, er fordi genseren er enkel med kun Setesdalsmønster på brystet. I tillegg er ermene og det meste av bolen strikket som vrangbord. Det gjør at genseren holder en veldig fin og tett fasong.

Jeg ville også ha min egen lille signatur på genseren, derfor har jeg heklet rysjer foran på ermene, som gjør genseren litt ekstra feminin. Skulle jeg bli lei av «rysjene» er det bare å rekke opp uten at det skader ermene, siden det er heklet på etter at ermene er ferdig strikket.

For at det skal gå en rød tråd gjennom genseren med heklingen. Er også kanten rundt bolen nede, og rundt halsen heklet.

Ermene er sydd på. Det vil si at jeg har strikket helt opp. Deretter klippet jeg hull til ermene og sakset med symaskinen, slik at ikke noe begynner å rakne. Dette gjør jeg mens genseren er snudd på vrangen. Da er det lettere å få med seg alle løse tråder etter at jeg har klipt i plagget.

Siden denne genseren har forholdsvis lite mønster i seg, går det raskt å strikke.

Luen:

Luen er strikket dobbelt helt nederst. Kanten er ikke brettet opp på forsiden, men den er brettet innover slik at det kan se ut som den er foret. Her har jeg strikket med offwhite, og kun rettstrikking.

Det er mindre mønster på luen,men jeg har valgt å beholde Setesdalsmønsteret. Luen er strikket uten mønster, kun kopiert ut fra genseren.

 

 

Dusken på luen er kjøpt.

Bilde blogg5

Faller den i smak er det bare å strikke i vei. Hjemmestrikket genser varmer godt, og det er også gøy å ha noe som en har laget selv.

Bilde blogg 4

Garntypen er Peer Gynt, og jeg har strikket på pinner 2 ½-3

Farge: koksgrå og offwhite

2 kommentarer om “Klar for Holmenkollen med ny skigenser!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s