Treningskveld med Compressport!

 

bilde compressportFor en tid tilbake fikk jeg i gave på jobben boken «MARATON, Bli en bedre løper til hel -eller halvmaraton» av Jack Waitz og Marit Karlsen. Her finner jeg treningsprogrammer som jeg benytter meg av foran hvert løp.

Jeg følger ikke programmene til punkt og prikke, men jeg leser det jeg mener er interessant, og plukker ut det som kommer meg til nytte.  I boken finner jeg blant annet informasjon om hvordan en skal trene ukene før et løp, og hvordan man kan legge opp treningen. Dessuten får jeg noen tips og råd om hva som er bra/ikke bra, og som er greit å ha med seg under forberedelsene.

En av treningsformene som anbefales ukentlig ukene før et marathon er intervalltrening. Derfor var det ikke vanskelig å si ja tirsdag denne uken da Compressport Norway inviterte til 8×1000 m trening via Facebook. Jeg har tross alt bare noen uker igjen til Paris Marathon, og tiden går fort frem til april. For meg ble dette en ypperlig mulighet til å trene intervaller som er en fin treningsform, samt møte andre flinke løpere som kan inspirere meg. I boken jeg leser er det lagt opp til en dag i uken med intervaller, men da med ulike distanser på dragene. A.S.O.Challenges har også en «workout plan», med ulike intervaller, men siden jeg skal løpe en lang distanse foretrekker jeg nå intervaller med litt lengre drag som 1000 m.

frognerkilen

Frognerkilen

Siden møtestedet ikke lå langt fra hvor jeg bor valgte jeg å løpe de 2 km til Frognerkilen. Det gjorde at jeg også ble varm i trøya før jeg jeg tok fatt på oppgaven.

Da jeg ankom Frognerkilen var de fleste dukket opp allerede. Jeg ble i grunn imponert over hvor mange som hadde møtt opp tross for at det hadde blitt kveld, og gradestokken hadde krympet nedover til noen blå grader.

Instruktører fra Compressport Norway informerte litt om gjennomføringen av treningsøkten før vi startet.  Hver enkelt kunne selv bestemme sitt eget tempo. Det fine er at her blir man ikke presset til noe. Det var mange løpere som var mye bedre enn meg som deltok, men det var helt greit. Jeg for min del blir bare mer motivert av flinke folk, og får lyst til å yte det lille ekstra.

Siden jeg valgte å løpe til og fra treningen denne gangen, hadde jeg tenkt å gi meg etter 6x1000m, men slik ble det ikke.

En hyggelig dame som jobber i Compressport spør forsiktig. «Er du sikker på at du ikke har lyst til å løpe 2 km til, slik at du også får 8×1000 som de andre»?

Det hadde jeg selvsagt lyst til. Det vil si jeg ville ikke være dårligere enn de andre, så dermed var jeg også i gang med 2 ekstra km. Derfor endte jeg opp med 8×1000 m, slik at det ble en treningsøkt på til sammen 1,2 mil denne kvelden.

bilde trening 1

Bestumkilen

Hadde jeg trent alene ville det nok ikke blitt de ekstra kilometrene på meg. Innrømmer at jeg noen ganger foretrekker å være aktiv alene, men ser jeg kan få mer ut av treningen om jeg trener med flere litt oftere. Da er det alltid en eller annen som klarer å pushe meg litt ekstra. Det er lettere å ta pauser, eller trene mindre når jeg velger å være en liten enstøing. Nå kan det sies at jeg trener også en del sammen med flere løpeglade venner, men det er ikke alltid vi har tid til hverandre. Det er tross alt en kabal som skal legges for mange, og familien kommer naturligvis alltid først.

For meg ble dette en veldig fin treningskvelds. Forholdene var fantastisk tross kulden, og det var utrolig deilig å komme ut i frisk luft etter å ha sittet mange timer på kontoret. Noen ganger kan det føles tungt å gå ut igjen når man kommer sent hjem, men det er bare å ta seg selv i nakken.  Å komme seg gjennom en treningsrunde gir fornyet god energi. Man blir sliten av å trene, men det kjennes som om man blir mer riktig sliten. I tillegg blir man stolt av seg selv fordi man har klart å gjennomføre et mål man har satt seg.

Opplegget med Compressport passer fint for alle løpeglade uansett nivå.

Bilde 2

Takk til Compressport Norway som inviterte til en fin treningskveld, og tusen takk for fin goodiebag. (elsker googdiebag😊)

Håper det kommer flere anledninger!

Løpeglede😊

2 kommentarer om “Treningskveld med Compressport!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s