Indre motivasjon gjør det enklere å gjennomføre!

I løpet av helgen har jeg løpt ca 42 km. Noe som tilsvarer en helmaraton.

Det har vært gøy, samtidig som jeg også innrømmer at det koster litt krefter å løpe ute når det er vinter.
Isete underlag og mye løs snø gjør at jeg tappes for krefter mye tidligere enn jeg vanligvis gjør ellers i året, når jeg løper tilsvarende distanser.
Det positive med disse turene på denne tiden er at jeg får brynet meg litt på det mentale. Mentaltrening er noe jeg har i tankene, og som jeg jobber mer og mer med. Det har lenge vært en litt undervurdert trening for meg, men i de siste to årene har jeg skjønt viktigheten.

 

Bilde8

Første jeg gjorde da jeg fikk mentaltreningen på agendaen var å stille meg selv spørsmålet, om det var dette jeg virkelig ville bruke en del av fritiden min på.
I det spørsmålet måtte jeg være helt ærlig med meg selv.
Jeg ville ikke løpe fordi det har blitt en trend, eller kanskje fordi mange fikk litt oppmerksomhet rundt det å løpe langt på en ganske god tid.
Jeg ville ta valget selv. Ikke la meg påvirke av hva andre gjorde, eller mente. Jeg skulle ikke lide meg gjennom et langt løp for å være en del at dette miljøet, hvis jeg ikke fant en indre motivasjon.

Da måtte jeg tenkte over hva det var jeg likte med løpingen og treningen, og hva det hadde gitt meg så langt.

Bilde 4

På bunnlinjen etter oppsummeringen ble det mange gode argumenter som tilsa at jeg hadde funnet min plass. Det var dette jeg ville gjøre så lenge jeg har muligheten

Det eneste jeg fant som var negativt for meg var den knekken som dukket opp de sist kilometrene før mål. At man blir sliten på slutten etter et langt løp er vel og merke seg helt normalt, men det avgjørende er hvordan man takler «knekken.

Jeg for min del har opplevd å bli ganske svart og lite rasjonell i tanken. Det har noen ganger vært vanskelig å mobilisere seg igjen.
På de lange løpene kan det svingen fort. I det ene øyeblikket er man på topp, i det andre helt på bunnen.
Det er her jeg må jobbe for å finne en måte som kan gjøre det enklere for meg selv.

Så langt har jeg løst oppgaven med at jeg tenker ut positive tanker på forhånd, som jeg tar frem når jeg trenger å få fokuset over på noe annet enn at jeg begynner å få trøtte stive lår.
I tillegg forsøker jeg å få i meg ekstra næring, som jeg kan ha litt problemer med underveis i løpet. Drikke går fint, men mat som gir energi er vanskelig å svelge.

På den neste drikkestasjon jeg møter etter en «knekk», tar jeg meg skikkelig sammen og tar imot all næringen jeg får. Her slakker jeg ned på farten, slik at jeg klarer å drikke ordentlig, samt svelge det jeg spiser. Jeg stopper aldri helt opp. Jeg må være forsiktig, slik at jeg ikke stivner. Da kan det bli vanskelig å komme i gang igjen.

Bilde blogg

Noen unnlater å bruke tid på å få i seg den næringen de trenger underveis. Kanskje fordi de er redd for å miste noen sekunder, men jeg har funnet ut at den tiden henter jeg igjen når kreftene komme litt tilbake. Jeg taper mye mer tid om jeg ikke har krefter nok i kroppen til å løpe meg gjennom løypen.

Ide jeg passerer målstreken har jeg glemt at jeg for noen minutter siden hadde det slitsomt. Smerten forsvinner, og jeg sitter kun igjen med en lykkerus.

To timer senere er jeg pyntet med kjole og høye heler, og deler middag med ander løpeglade damer.
Selv om vi har deltatt i samme løpet, blir det ulike opplevelser og erfaringer man gjør seg. Det gjør at vi alltid har mye å dele med hverandre.

Mestringsfølelsen er fantastisk, det er noe vi alle er enig om.
En annen ting er at det er «motbakkene» som gjør meg til en bedre løper.

Jeg finner nye svake sider ved meg selv hele tiden, men sammen med min indre motivasjon, finner jeg viljestyrke til å gjennomføre det jeg holder på med.

Løpeglede:)

 

5 kommentarer om “Indre motivasjon gjør det enklere å gjennomføre!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s