Mitt første Oslo Winterrun

I går løp jeg min første Oslo Winterrun.

Kveldsmørket i Oslo hadde senket seg da startskuddet gikk, men det var tent fakler langs hele løypen. Stemningen ved Rådhuset og rundt Akershus festning var nesten magisk. Jeg for min del glemte at det var nokså kaldt ute. Det ble en fin opplevelse tross isete underlag langs store deler av løypen.

 

Oslo1

Fredag morgen før jeg dro på jobben, tok jeg en løpetur til Bygdøy. Under turen skjønte jeg at mine piggsko var moden for utskifting. Jeg klarte ikke å holde meg på bena, og fikk en ufrivillig aketur på rompa ned en liten skråning. Piggskoene er en av mine favorittløpesko som jeg i fjor fikk pigget opp på Løpelabben. Skoene brukte jeg på min første helmaraton, og har derfor ikke hjerte til å kaste skoene i søppla. Stygge er de blitt, men det får så være.  Det sies at det ikke alltid er utseende som teller.

Oslo4

Skoene kommer jeg fortsatt til å beholde, men jeg kunne ikke løpe Winterrun med disse. Arrangørene hadde allerede på Facebook annonsert at det ville bli mye is langs løypen.

Det endte med at jeg dro og kjøpte meg Icebug som jeg har hørt så mye positivt om. Utingen med å kjøpe nye sko tett opp til et løp, er at jeg ikke får testet ut skoene på forhånd. Det er noe jeg ikke foretrekker. Jeg har som policy at jeg aldri har noe på meg under et løp som er uprøvd. I hvert fall ikke skoene. Dette for å unngå at skoene eller et plagg kan være med å ødelegge løpeopplevelsen for meg. Når det gjelder klærne jeg bruker, er mange av merkelappene klippet av.  Nå skulle jeg riktignok bare løpe 10 km, men på lengre løp har jeg endt opp med brannsår eller gnagsår på grunn av merkelapper eller sømmer på enkelte plagg. Det er ikke spesielt behagelig, men heldigvis lærer man noe nytt hele tiden, og blir noen erfaringer rikere.

Oslo3

Denne gangen ble Icebug ikke en hindring for meg. Sannsynligvis er det den beste investeringen jeg noen gang har gjort siden jeg begynte å løpe. Skoene var perfekt på foten. De føltes myke og behagelig hele turen på 10 km.

Skoen ga meg også godt feste tross speilblank is enkelte steder.

Selv om alt føltes perfekt, legger jeg ikke skjul på at jeg også var litt reservert under turen. Fallet jeg hadde på fredag satt litt igjen i meg, så jeg klarte ikke å slappe helt av.  I april har jeg min første helmaraton i år. Det er ikke lenge til, noe som tilsier at jeg ikke har tid til å pådra meg noen benbrudd.

Jeg må si jeg er imponert over at det er så mange flinke sporty folk som stiller til start på en lørdag kveld, tross denne kulden. Noen hadde virkelig pyntet seg for anledningen, og så ut som noen fine løpende jultrær.

Oslo5

Ikke bare er jeg en lykkelig eier av nye gode løpesko, men jeg er også takknemlig over at jeg er så heldig å få være med på slike fine arrangementer, som gir meg muligheten til å møte så mange hyggelige positive mennesker.

Løpeglede😊

2 kommentarer om “Mitt første Oslo Winterrun

  1. Etter å ha lest innlegget ditt gikk jeg lyst til å løpe Oslo Winterun neste år 😃 Men først må nok også jeg investere i nye pigg sko – så takk for tips om Icebug👍

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s