Winter wonderland!

I år skal jeg løpe Paris helmaraton på det tredje året. Løpet er allerede tidlig i april, så da har jeg ikke lang tid igjen. Selv om jeg har trent jevnt og trutt, har jeg nå løpet i tankene når jeg legger opp til min trening uke for uke. April er en vakker vårmåned i Paris, men som fortsatt kan være en vintermåned her hjemme. De to siste årene jeg har deltatt i Paris helmaraton, har løpsdagen vært som en fin sommerdag her hjemme. En ganske stor kontrast temperaturmessig, sammenlignet med de forholdene jeg har trent under i forberedelses prosessen.

Bilde artikkel 2

Når det blir store forskjeller i temperaturen, blir det vanskelig å forberede seg optimalt til løpet. Det er stor forskjell på å løpe når det er 10-15 grader, sammenlignet med 23-28 grader.

En annen utfordring med en lang vinter kan være at jeg ikke får nok mil i bena. Det vil også påvirke løpet jeg skal delta i. Det er alltid lurt å ha 2-3 langturer før et langt løp. Disse turene bør heller ikke komme tett  innpå selve løpsdagen. Da det er en fordel å stille til start med friske og uthvilte ben.

Jeg for min del velger  å være ferdig med langturene minst 2 uker før selve løpsdagen.

Det er nok  individuelt hva man  velger å gjøre. Mange har mye mer erfaring enn meg, og tåler kanskje mer. Dette er noe hver og en som løper må kjenne på selv. Noen tåler flere langturer enn andre.

Når underlaget her hjemme ikke er optimalt, har jeg også anledning til å trene inne om jeg ønsker det. Så langt har ikke jeg benyttet meg av det tilbudet i så stor grad, da jeg  synes det er  fint å kombinere treningen med frisk luft.

Dessuten er det for min del det beste å kunne trene under kuperte forhold. Det gir meg den variasjonen jeg behøver, og et naturlig underlag.

Bilde artikkel 3

Skal man trene intervalltrening kan innendørs løpetrening være et fint alternativ. Det er en treningsform som så absolutt er nødvendig om man er opptatt av den optimale treningen.

innetrening

Så langt synes jeg utetreningen på vinteren har gått greit. Blir det for mye vær, blir det min jobb å tenke kreativt. Det finnes flere måter og trene på, som kan være med å opprettholde treningsformen.

Kanskje ikke like morsomt som å løpe, men da kan man trøste seg med at det er sunt med en forandring i ny og ne.

Løpeglede😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s