ROMA på 1-2-3

Fikk lyst å skrive dette innlegget etter at en av mine følgere på SoMe lurte på om det var mulig å finne en guide i Roma. Hun skal tilbringe noen dager i hovedstaden, og har under oppholdet lyst å få med seg flere av de kjente attraksjonene byen er kjent for.
Det er sikkert mulig å få hyret inn en guide. Sikkert også mer informativt om man ønsker å bli bedre kjent med historien bak de ulike monumentene, men jeg for min del hadde en veldig fin opplevelse med sighseeingbussen City Roma.

Roma Colosseum

Colosseum

Roma er en fantastisk by som jeg også ønsket å se mest mulig av under mitt siste besøk i oktober. Samtidig var det viktig for meg å kunne nyte dagene. Det var ferie, og jeg ønsket ikke at det skulle bli for masete.
Riktignok hadde jeg vært i Roma tidligere siden det var her jeg løp min første helmaraton, men med mange sommerfugler i magen på grunn av løpet husket jeg ikke så mye av selve byen.

Roma FonteneTrevifontenen

For meg ble løsningen å kjøpe et heldagskort av City Roma. Disse bussene har eksistert i årevis, men det er et tilbud jeg aldri har benyttet meg av tidligere.

Det er flere selskaper som tilbyr turistene sightseeing gjennom byen, men ikke alle selskapene er innom de samme stedene. Derfor kan det være greit å orientere seg om på forhånd hvilket selskap som kjører hvor. Dette med tanke på om du har et spesielt ønske med turen.
City Roma har 10 stopp nær de mest populære monumenter i Roma. Jeg kunne velge selv når jeg ville hopp av og på sightseeingen. Det var også mulig å gå av på et sted og fortsette turen videre senere på dagen. Bussene hadde flere adganger på samme dag. Et fint alternativ om det er noen av de stedene en kunne tenke seg å bruke mer tid på.
City Roma kjørte innom følgende steder:
1: Via Ludovisi – Palace Hotel
2: Piazza Barberini
3: Stazione Termini
4: S. Maria Maggiore
5: Colosseo
6: Circo Massimo
7: Piazza Venezia
8: Vaticano
9: Ponte S. Angelo
10: Via del Tritone – Trevi Fountain

Selve turen tar ikke lang tid om man ikke går av noen steder, men til gjengjeld får man sett veldig mye av Roma på kort tid. Byen har mange store dominerende bygg. Derfor er det ikke lett å få oversikt om en ikke er kjent fra før.

Vatikanstaten er verdt et besøk. Et fantastisk stort og flott område som vil få deg til å elske byen enda mer.

Bilde roma2Vatikanstaten

Her kan man kjøpe billetter for å komme inn til Vatikan museet. Jeg fikk tilbud om flere typer billetter fra selgerne på utsiden som det var mange av. Noen billetter skulle visstnok være bedre enn andre, men billetten jeg allerede hadde kjøpt på forhånd var mer enn bra nok for meg denne gangen.
Det var også mulig å få en omvisning med en kunnskapsrik guide. Det koster ekstra, men helst sikkert verdt pengene for de spesielt interesserte.

Vatikanstaten fortjener så absolutt et besøk. Anbefales!

bilde roma 4Victor Emmanuel

Ønsker man å fortsette dagen med litt shopping, kan man starte spaserturen i enden av Via del Corso. I denne gaten finnes butikker for alle. På toppen av gaten finner man Piazza del Popolo.

ROMA spirePiazza del Popolo.

Rundt plassen finnes det flere uterestauranter. Det gir anledning til å nyte en matbit og litt forfriskende, før man begynner å rusle ned langs Via del Babuino.
I mellom de store handlegatene Via del Corso og Via del Babuino er det mange små trange koselige gater med butikker og restauranter.

SpansketrappenSpansketrappen

 I enden av Via del Babuino er Spansketrappen på venstre side. Her er det bare å gå de 136 trappetrinnene. Utsikten fra toppen av trappen er et fint minne å ha med seg i kamerarullen. Har du tid er det også verdt en tur innom kirken på toppen av trappen.

Roma er en fantastisk by både med og uten guide<3

Roma by nigtRome by night!

3 kommentarer om “ROMA på 1-2-3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s