Grunnlaget for en fin løpetur!

BildeRiktig løpesko og litt oppvarming la grunnlaget for at løpingen skulle bli en bedre opplevelse.

Da jeg begynte å løpe for litt over 4 år siden kunne jeg få vondt i både korsryggen og det ene kneet. Smertene i korsryggen var sporadisk, men det ene kneet ga ofte en stopper for en lengre løpetur.

Plagene gjorde treningen smertefull, og det var vanskelig å se for seg at jeg skulle kunne klare å fortsette løpetreningen.

Uten trening ble det heller ikke maraton i Roma som jeg så optimistisk hadde lovet noen venninner å delta på.

Tanker om at jeg skulle trekke meg begynte å melde seg, samtidig som jeg følte det ikke ble helt riktig. Jeg hadde egentlig ikke lyst å gi opp, da jeg allerede hadde begynt å glede meg til å delta sammen med de andre. Vi hadde startet planleggingen av turen. I tillegg hadde vi snakket mye sammen om hvordan vi skulle trene for å oppnå målet. En annen bonus som jeg heller ikke ønsket å gi slipp på, var kontakten med alle de fine folka som jeg møtte i denne sammenhengen. Det dukket stadig opp flere løpeglade som delte den samme interessen. Det ble en ny arena hvor jeg stiftet nye bekjentskaper.

For meg ble det mange gode grunner til å gi løpingen en ny sjanse.

Selv hadde jeg trua på at det kunne være mulig. Jeg hadde jo ikke hatt noen plager tidligere som la en stopper for det jeg ønsket å gjøre i forhold til trening.

Etter flere tips og råd fra venner bestilte jeg time hos Løpelabben. Der ble jeg møtt av en hyggelig ansatt som tok stegsanalyse av meg mens jeg løp på en tredemølle. Ut fra analysen fikk jeg anbefalt den «optimale» løpeskoen som i mitt tilfelle måtte ha både demping og støtte.

Skoene de valgte etter testen ble for meg helt perfekt. Plagene forsvant, og det ble starten på mye moro og hyggelige opplevelser.

I dag kan jeg variere mellom flere typer løpesko. Alle har til felles at det er sko som er ment for løping, og har støtte og demping på litt ulike nivåer.

Hvilken sko jeg velger kommer an på underlaget jeg skal løpe på, og hvor langt.

MEN – selv med riktig løpesko er det viktig med oppvarming. Oppvarming bidrar til å forbygge skader.

Personlig merker jeg stor forskjell på de turene jeg har tatt meg tid til å bli varm, sammenlignet med de turene jeg går rett inn i løpemodus. Løpingen føles lettere og smidigere med oppvarmingen.

Særlig godt merker jeg stor forskjell på denne tiden av året siden det er lave temperaturer for utetrening.

Det finnes ingen oppskrift på hvilken oppvarming som passer alle. Det som er riktig for meg behøver ikke å være riktig for en annen.

Jeg for min del kan variere fra litt hopp og sprett til noen uttøyningsøvelser som kun varer i noen minutter.

Noen ganger er det bare noen få justeringer som skal til for å få en bedre løpeopplevelse.

Løpeglede:)

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s